Hoorn-Noord opnieuw verwoord

In een al wat oudere buitenwijk van Hoorn dragen de straten namen van beschermheiligen van de gilden, zoals St. Crispijn en St. Jozef. Maar er zijn ook straten genoemd naar de van de 16-eeuwse lijfarts van Willem van Oranje, Junius en de geleerde dokter Hogerbeets. Behalve de straatnaam Koepoortsweg verraden ook die van de Tweeboom- en Drieboomlaan de vroegere functie van het gebied vlak buiten de middeleeuwse vestingwal. Het was een gebied van buitenhuizen, warmoestuinen en boomgaarden.
Op basis van dit gegeven onderzoeken leerlingen van Het Fluitschip en de Bernardus van Bockxmeerschool heden en verleden hun eigen buurt, binnen vier deelprojecten op eigen niveau, met een eigen invalshoek en een eigen cluster van straatnamen.

Partners en financiering

Meesters in Educatie werkt in ontwikkeling en productie samen met de twee projectscholen, de Blauwe Schuit, Netwerk, Jos van Venrooij gedichten en jeugdtheater en Irma Sietses Textiele Vormgeving.
Beeldmateriaal, historische kaarten en adviezen van het Westfries Archief, Westfries Museum, Amsterdam Museum, historische vereniging Oud Hoorn en Westfries Genootschap.
De provincie Noord-Holland maakt dit project financieel mogelijk.